19. veterán asztalitenisz-világbajnokság - Masterssport

MASTERSSPORT

35 SPORTÁG EGYHELYEN
MASTERSSPORT
wake up joney
33 SPORTÁG EGYHELYEN
masterssport.hu
MASTERSSPORT
35 SPORTÁG EGYHELYEN
Tartalomhoz ugrás
egyeni_sportok > egyeni_asztalitenisz19. veterán asztalitenisz világbajnokság
Las Vegasban

Június 18. és 24. között Las Vegasban megrendezésre került a 19. veterán asztalitenisz-világbajnokság, ahol különböző korcsoportokban versenyzett több mint 4000 sportoló, Magyarországot pedig 30 asztaliteniszező képviselte.

A magyar küldöttség negyedik aranyát a 60-64 évesek között versenyző Frank Béla nyerte, aki 70-es, 80-as években tíz magyar bajnoki címet, kétszer BEK-et, egyszer pedig , 1976-ban párosban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. Az elődöntőben még legyőzte a kínai Huang Jia Yang-ot (3:2), a fináléban viszont 3:0-ra ütötte ki a német Frank-Manfred Nieswandot.

A 40 év feletti nők egyéni versenyében magyar aranyérem született. A végig magabiztosan versenyző Kertai Rita az elődöntőben 3:1-re megverte a kínai Zheng Qiu Xia-t. Ezt követően, a fináléban a 2015-ös belga Európa-bajnokot, Cecile Ozert győzte le 3:2-re – a magyar játékos 11:5-re hozta a döntő játszmát.

A 70 év feletti nők egyéni versenyében szintén aranyéremnek örülhetett a magyar küldöttség: Zacher Gizella az elődöntőben, az egyesült államokbeli Connie Sweerist verte 3:0-ra, a döntőben pedig a szintén amerikai Donna Sakai felett aratott 3:2-es sikert.

A nőknél maradva: Kertai Rita, a cseh Libuse Horakovával az oldalán párosban is aranyat nyert. A duó magabiztosan menetelt a legjobb négy közé, ahol egy német párost, majd a döntőben az észt Merje Aas és a német Ursula Luh Fleischer alkotta kettőst verte sima 3:0-ra.

A negyeddöntőben Varga Sándor, az addig kiválóan játszó magyar asztaliteniszezőt, a dán Allan Bentsen nagy csatában győzte le 3:2-re.


MASTERSSPORT.HU
wake up jonny
chiefs
Vissza a tartalomhoz