Atlétikai Világbajnokság Malaga 2018 - Masterssport

MASTERSSPORT

35 SPORTÁG EGYHELYEN
MASTERSSPORT
wake up joney
33 SPORTÁG EGYHELYEN
masterssport.hu
MASTERSSPORT
35 SPORTÁG EGYHELYEN
Tartalomhoz ugrás
egyeni_sportok > egyeni_atlétika
Atlétikai Világbajnokság Malaga 2018

73 ország, több, mint 8000 induló. 4 helyszín, amely igencsak akadályozta a folyamatos jelenlétet a 40 magyar atléta számára is, de még így is sikerült drukkolni és örülni egymás sikereinek. 40 magyar atléta képviselte tehát Magyarországot, 22 nő és 18 férfi. Ebből a népességünket tekintve maroknyi, de az eddigi részvételi arányokat figyelembe véve nagyon jelentős számú felkészült, magyar szenior atléta 17 érmet szerzett! 6 aranyat, 4 ezüstöt és 7 bronzéremet, ezzel 22. vagyunk az érem tabellán. Hihetetlen, de 6- szor hangzott el a magyar himnusz Malagán!
Akiknek köszönhetjük: Mária Gosztolai  W70 duplázott,  diszkoszvetésben és súlyban is a dobogó legfelső fokára állhatott! Zoltán Fábián kalapácsvetésben iskolázta le ismét a mezőnyt, Ágnes Benczenleitnerné Preisinger gerelyhajításban lett világbajnok,  Andrea Szirbucz hármasugrásban győzött nagy fölénnyel, Kitty Vadász nyakába pedig magasugrásban akaszthatták az aranyat.
Csodálatosak voltatok, és szîvből gratulálunk nektek!
4 ezüstérmet szereztünk, ebből hármat Bodorkós Horváth Kata gyalogolt össze, először 5000 méteren, majd 10 km-en, végül országos csúcsot ment 20 km-en, és még világbajnoki ezüstérmet is nyert. A 4. ezüst Balázs Lezsák  hatalmas kalapácsvetésének köszönhető. Kata, Balázs köszönjük nektek ezeket a csodásan csillogó világbajnoki ezüstöket.
Bronzérmeseink közül ketten dupláztak, Kovács István 90 éves atlétánk, aki magasban, és hármasugrásban is felállhatott a dobogóra! Fantasztikus teljesítmény! Másik duplázónk a
fiatal Magdi Kresz, ő magasban és távolugrásban remekelt! A legfiatalabb magyar hölgy és a legidősebb magyar férfi kitett magáért.  Gábor Bodnár tízpróbázó számról számra következetesen menetelt a dobogóig, óriási örömet szerezve ezzel a magyar csapatnak és persze önmagának. @ Kriszti
Kriszti Peti Küllős kalapácsvetésben szerzett bronzérmet, harmadik kísérletével, @Ottó Benczenleitner pedig diszkoszvetésben dobott egy akkorát, hogy egyenes útja vezetett a világbajnoki bronzéremhez. Nagyon büszkék vagyunk Rátok! Köszönjük a példát, a győzelemmel járó pozitív gondolatokat, a hihetetlen helytállást, kitartást, és hogy  mindezt teszitek munka mellett, sok pénzt és időt áldozva az atlétika oltárán.
Ezek a gondolatok vonatkoznak az összes magyar indulóra, de különösen a pontszerző 4. 5. 6. 7. és 8. helyezettekre.
Negyedik lett: Kovács István nehéz kalapácsvetésben,
Ötödik lett  Tamás Gajdos 800 méteren,
Hatodik lett Jeanette Csóra magasugrásban, Andrea Simon-Balla 80 gáton, Melinda Jaray Venter    800 méteren, Magdi Benes  kalapácsvetésben.
Hetedik lett Szurok Etelka 200 méteren, és nyolcadik lett 400 méteren W70 kategóriában, két döntőt is futott! Akos Takacs is 8. lett 400 méteren, fantasztikus teljesítmény, hisz a mezőny nagyon népes volt! Még két világbajnoki 8. helyezettünk lett, Andrea Simon-Balla távolugrásban és Lóki Tamásné W80-as kategóriában 100 méteren szerzett értékes helyezést.
Összesítve egy  4., egy 5. négy 6., egy 7. és négy 8. helyezést értek el a magyarok a világbajnokságon a dobogós helyek mellett.
Nem szabad kihagyni a csapat többi tagjait sem, hisz mindannyian saját költségen, olykor némi segítséggel vagy anélkül utazunk. Születtek egyéni csúcsok, nagyszerű helyezések, hisz a legtöbb számban 20-60 induló is volt! Aki kijutott a világbajnokságra, mindenki nyert! Hajrá magyarok, hajrá szenior atléták!
MASTERSSPORT.HU
wake up jonny
chiefs
Vissza a tartalomhoz