EB beszámolóm: 2018 Budapest? - Masterssport

MASTERSSPORT

35 SPORTÁG EGYHELYEN
MASTERSSPORT
wake up joney
33 SPORTÁG EGYHELYEN
masterssport.hu
MASTERSSPORT
35 SPORTÁG EGYHELYEN
Tartalomhoz ugrás
egyeni_sportok > egyeni_sulyemeles
Eb beszámolóm: 2018 Budapest?

Mindössze három hónapom volt a felkészülésemre. 100-125 kg-ot tudtam emelni, ezzel vágtam neki a versenynek. Közben tudtam, hogy az olasz ellenfelemnek a legjobbja 100-127 kg. Ezért végig volt egy kérdőjel a fejemben, hogyan tudnám megverni?

Közel 3 kilót fogytam erre a versenyre, így a testsúlyom 68,80 kg lett. Az olasz versenyzőt még nem ismertem, nem találkoztunk. Amikor meg láttam milyen alacsony, és sűrű izomzattal bír, akkor gondolhattam, hogy azt az eredményt itt is meg fogja emelni. Ezért elő kellett vennem a legjobb tudásomat és bevetettem a taktikámat!Kezdő fogásomra beírattam 90 kg-ot, míg az olasz kezdőfogása 95 kg volt, ezzel ő előnyben érezhette magát. Lökésben 120 kg-ot kértem kezdőfogásnak, ő pedig 115 kilót, így indultunk neki a versenynek. Hamarabb megkezdtem a melegítést, higgye azt, gyengébb vagyok. Ahogy emeltük följebb és följebb a súlyt a melegítő teremben, egyre közelebb kerültünk egymáshoz. Mind a ketten 90 kg-on jártunk, aztán felemeltettem a kezdőfogást hozzá, 95kg-ra így mögé kerültem. Az a versenyző, aki menet közben emeltet a kezdőfogásán automatikusan a másik mögé kerül. Neki kellett kezdenie a versenyt. Mind a ketten sikeres gyakorlatot mutattunk be!

Majd emeltettünk: 100 kg-ra azt is teljesítettük és most következett a mindent eldöntő harmadik fogás! Én 102 kg-ot kértem ő pedig 105-öt, de visszavetette 103 kg-ra. Én megcsináltam a sajátomat, ő pedig elrontotta! Itt már 2 kg előnyre tettem szert! Következett a lökés! Elkezdtük a melegítést, látszott rajtuk, hogy próbálnak lépést tartani velünk, de én előnyben voltam! Ahogy 90 kg-ra mentem, lökésben húzódást éreztem a négyfejű combizmomban.  Egy pillanatra megfordult a fejembe, hogy visszalépek és feladom a versenyt! Fájt a combom, a terhelést átvittem a másik oldalamra, de arra gondoltam, hogy ezt így  nem fogom tudni végigcsinálni!

Itt volt velem Dávid Adrián, aki hozta magával a Bemer készülékét. Szaktudása segítségével hamar orvosolni tudta a problémát! A kezelések között rámentem a kisebb súlyra, hogy döntést tudjak hozni, folytatom vagy feladom! Percről percre javulást mutatott és bevállaltam a nagyobb súlyokat is! Végül is az ellenfél látta, hogy valami baj van, de a mozgásomon ez nem látszott! Az ellenfél el kezdett 115 kg-on lökni, én pedig 120 kg-on, mind a ketten teljesítettük!

Aztán ő felugrott hozzám 125-re mivel én felemeltettem 5kg-mal! Még mindig bízott benne hogy meg tud verni. A 125 kg-ot kilöktem ő pedig elrontotta! Felemeltettem a súlyt 128 kg-ra, őt tovább kényszerítettem, de nem vállalta és maradt a 125 kilón, végül is harmadjára sem sikerült neki! Így már biztos Európa bajnok lettem. A harmadik kísérlettől pedig visszaléptem, mert nem volt rá szükségem! Köszönöm a támogatóknak, a családomnak, barátoknak, akik elkísértek, és végig szurkoltak nekem!

Kecskés Zoltán

MASTERSSPORT.HU
wake up jonny
chiefs
Vissza a tartalomhoz