Pátrovics Géza 15x világbajnok - Masterssport

MASTERSSPORT

35 SPORTÁG EGYHELYEN
MASTERSSPORT
wake up joney
33 SPORTÁG EGYHELYEN
masterssport.hu
MASTERSSPORT
35 SPORTÁG EGYHELYEN
Tartalomhoz ugrás
egyeni_sportok > egyeni_sulyemeles
Pátrovics Géza megszerezte a 15-ik
világbajnoki címét súlyemelésben

Hogy sikerült a mostan világbajnokságra a felkészülés?

Az Európa bajnokság és a világbajnokság között ugye most sok idő nem volt. Az egyik júliusban, a másik pedig augusztusban volt. Tehát nem volt a felkészülés között idő, de ez így pontosan jó volt.
A magam részéről nem panaszkodhatok, mert mind a kettőt megnyertem. Barcelonában a világbajnokságon jóval nagyobb előnyre tudtam szert tenni, mint az Európa bajnokságon, majdnem ugyanazon versenyzőkkel szemben. Úgy tudtam a VB-t is megnyerni, hogy az utolsó fogásomtól visszaléptem, de nem azért, mert úgyis nyertem a versenyt, hanem azért, mert mind a két vádlim görcsöt kapott.

Pont ezt szerettem volna kérdezni? Voltak-e nehézségeid a felkészülésben?

A felkészülés során különösebb nehézség nem volt. Júniusban három külföldi versenyen vettem részt, ahol gyerekeket versenyeztettem. Ez egy kicsit akadályozta a felkészülésemet. Minden versenyen, ahol kint voltunk, próbáltam kicsit mozogni, de nyilván nem ugyanaz, mint amit az ember megszokott időben, megszokott gyakorlatokkal csinál. De szerencsére nem kellett, az esetleges utazások miatt kihagyni napokat az edzésből.

Meg vagy elégedve magaddal? Hogyan értékeled a teljesítményedet?

Az ember, ahogy az évek egyre jobban telnek, szépen észreveszi, hogy ugyanazt az eredményt nem fogod tudni csinálni. Már annak örülhetek, hogy a következő évben ugyanazt megcsináltam, mert akkor fejlődtem. Jelenleg a 64. életévemet taposom, így azt gondolom semmi okom panaszra. A világbajnokságon 15. aranyérmemet, az Európa bajnokságon pedig a 18. aranyérmemet sikerült megszereznem.

Hogyan támogat a családod?

Maximálisan segítenek.

Szoktál izgulni?

Azt gondolom, minden versenyző számára van egy természetes izgulás. Ezt nem lehet megszokásból csinálni, bennem is mindig van, függetlenül attól, hogy milyen eredményekkel rendelkezem, vagy milyen versenyen vagyok éppen. Mindenkinek kell egy kis versenyláz.       
                  
Van-e valamilyen speciális étrended?

Igazából mindenevő vagyok. Megmondom őszintén, tápkiegészítőket nem szoktam szedni. Verseny előtt mindig magas a fehérjebevitelem.

Mit adott Neked ez a sportág?

Egyszóval mondhatnám: mindent! 64 év egészséget, hál istennek. Soha semmilyen komolyabb betegségem, sérülésem nem volt. Ennek a sportágnak köszönhetem, hogy bejárhattam a világot és megismerhettem más országok kultúráját.

Hol és mikor lesz a következő versenyed, amire készülsz?

Mivel ebben az évben már volt mind a kettő: Európa,- és Világbajnokság is, így külföldi versenyen nem kívánok indulni, nem is nagyon van már. Október 20.-án lesz egy Masters Szabó Ferenc emlékverseny. Feri bácsi egy  nagyon jó barátom volt, sokat utaztunk együtt a világban. Az ő emlékére csináltunk egy versenyt. Ez egy közelebbi tervem. Későbbiekben, mint tudjuk Finnországban és Kanadában lesz az Európa,- és a Világbajnokság. Valamelyikre mindenképpen szeretnék menni.

Kik szoktak támogatni egy-egy verseny alkalmával?

Megragadnám az alkalmat, és felsorolnám a támogatóimat és ezúton szeretném még egyszer megköszönni a szponzorálásukat: Kazincbarcikai Önkormányzat, Veres 98 B, Lura Kft., BorsodChem Hotel, Ambrózia Panzió.

MASTERSSPORT.HU
wake up jonny
chiefs
Vissza a tartalomhoz