Tíz arany Vásárhelyen - Masterssport

MASTERSSPORT

35 SPORTÁG EGYHELYEN
MASTERSSPORT
wake up joney
33 SPORTÁG EGYHELYEN
masterssport.hu
MASTERSSPORT
35 SPORTÁG EGYHELYEN
Tartalomhoz ugrás
egyeni_sportok > egyeni_uszas
Tíz arany Vásárhelyen

Hajdú László az ötszörös Európa-bajnok 10 arany éremmel tért haza Hódmezővásárhelyről a fedett pályás úszó országos bajnokságról.

Megkértük,  hogy egy kicsit meséljen magáról, eredményeiről.
Sajnos éppen tüdőgyulladás után vagyok, a szlovén EB után erre a versenyre nagyon kétséges volt, hogy tudok e indulni. Lelki okai indíttattak, hogy mindenképp ott a helyem, hiszen a víz, az úszás olyan nekem, mint a halnak. Ennek megfelelően kicsit visszafogottan, nehezen úsztam, viszont a szépségeit ugyanúgy megtapasztalhattam. Azért egy hosszútávúszó számára nem lehetett gond a hosszabb távok megtétele. Tíz éves korom óta úszom, immár 47 éve. Soha nem tartottak tehetségnek, de épp ezért 16 éves koromban megmakacsoltam magam, s állhatatosan készültem, hogy valaki legyek.

Voltam felnőtt ranglista harmadik 200 háton, de bajnokságon vállsérüléssel 5-ik lettem. 400 gyorson hadseregbajnok lettem. Aztán kikoptam az elitből, s kezdődött a masters. A nyolcvanas évek végén 1993-95-ben 200 háton Európa Bajnokságot nyertem. Eztán magyar földön nem volt ezen a távon jobb. Viszont jelezve, hogy itt is fejlődik a sport, Európában csak dobogós lehettem, majd sokáig az sem. Egyre többet edzettem, az élet nem volt kegyes hozzám, így tudtam túlélni, ebben a közösségben. 2007-ben, Kranjban már hosszútávúszó EB győztes lettem 5000 méteren.

Jelezve, hogy semmi sincs ingyen, további 11 évig kemény nemzetközi versenyek, medencében, nyílt vízen, kitaláltam, hogy legyen egy úszóünnep Kecskeméten, ez lett az UNIVER 24, az egynapos úszás, ahol 2019- ben ötödik alkalommal indulok. Jövőre viszont életem legfontosabb eseményét tervezem: a Balaton körbeúszását. Itt is szeretném megmutatni a végtelen alázatot, tiszteletet úszótársaim, a víz iránt.MASTERSSPORT.HU
wake up jonny
chiefs
Vissza a tartalomhoz